Kulturfest Hvelvet: Golden Core

Ikke gå glipp av Golden Core når vi varmer opp til Kulturfest Tøyen med en egen minifestival på Sentralen 22. april: Kulturfest Hvelvet.
Minifestivalen finner sted i Hvelvet på Sentralen, som faktisk opprinnelige var et bankhvelv!

Klikk her for å kjøpe billett (kun 25 kr + avgift) 

Golden Core er en stoner metal-duo fra Ammerud i Oslo. Bandet ble startet i 2014 og består av Simen Jakobsen Harstad (gitar) og Johannes Thor Sandal (trommer). Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig stoner metal med elementer av progressive rock, støyrock, sludge- og doom metal.

De to unge metalrockerne begynte å spille sammen på Fyrhuset musikkverksted vinteren 2014. Da kun 9 og 11 år gamle. Senere samme år fikk de prøve seg på ungdomsscenen på GranittRock og har siden da spilt flere konserter i Oslo. Til tross for ung alder har Golden Core allerede gjort seg bemerket i det alternative metalmiljøet i Oslo, med sine konserter og gode omtaler i bl.a. Metal Hammer Norway. De har spilt bl.a. på Musikkfest Oslo, Blitz, Blå, Aye Aye Club og Sub Scene og de har vært support for selveste Napalm Death da bandet gjestet Blå sist sommer. Metal Hammer Norway ga Golden Core 8 av 10 stjerner for sin opptreden den kvelden.

I januar 2017 ga Golden Core ut debutalbumet Norwegian Stoner Machine. Albumet har jevnt over har fått gode omtaler og inneholder åtte instrumentale låter og ble distribuert via Tigers Diger Distro.

Golden Core er booket til flere konserter utover våren og sommeren. De skal bl.a. være support for amerikanske Bongzilla i mai og er booket til Norðanpaunk-festivalen på Island i august og Mono Goes Metal-festivalen i Danmark i januar 2018.

Albumet «Norwegian Stoner Machine» på –
Unknown-4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s