Spill returdunk og lag veske med Kildesortering i Oslo

Vet du hva som skal kildesorteres hvor?

Spill Returdunk med Kildesortering i Oslo som også hjelper oss med god avfallsmerking på festivalen. Sammen sikrer vi at det blir lettest mulig å kaste rett avfall i rett beholder.

I Kildesortering i Oslo sitt telt blir det også ombruksverksted hvor du kan lage bag av t-skjorter. Ta gjerne med en t-skjorte du har hjemme som du ikke bruker lenger. Har du ingen med deg, så får du en av oss.

Renovasjonsetaten tar hånd om alt avfall du produserer hjemme. Etaten henter matavfallet du sorterer i grønn pose, plastemballasjen du sorterer i blå pose og restavfallet du sorterer i vanlige handleposer, og sørger for at det blir til biogass og biogjødsel, nye plastprodukter og miljøvennlig energi.

Det samles også inn papp, papir og kartong som blir til nye produkter. Det samme gjelder glass- og metallemballasje og tekstiler på innsamlingspunkter i hele byen. Ting du ikke vil ha lenger, kan leveres på mini- og gjenbruksstasjoner. Farlig avfall må du levere til innsamlingen i bydelene eller på Renovasjonsetatens mini- og gjenbruksstasjoner. Hageavfall og større typer avfall kan du også levere på gjenbruksstasjonene. Hageavfallet blir til førsteklasses jordprodukter. Det andre avfallet blir materialgjenvunnet, energiutnyttet eller håndtert på en miljøriktig måte

Riktig kildesortering på Kulturfest Tøyen, ved kjøkkenbenken og ellers i hverdagen kommer miljøet og byen til gode. Takk for at du kildesorterer!

 

Foto: Andrea Chirulescu

Kildesortering i Oslo l KFT bilde l Andrea Chirulescu

Kildesortering i Oslo l KFT bilde _Andrea_Chirulescu

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s