Fortellertelt med Biblo Tøyen


I Fortellerteltet vil du møte mange spennende utøvere med mye på hjertet. Du kan delta på slam-poesiverksted, oppleve nye verker fra unge stemmer, eller bare sette deg ned, slappe av og lytte til en god historie. Her står også fire BIBLO-tekarer klare til å fortelle deg om Biblo Tøyen, Norges kuleste bibliotek. Biblo Tøyen, Årets bibliotek 2017, er proppfullt av litteratur og opplevelser, og stedet er kun for ungdom. Folka på Biblo er opptatt av hva du liker å gjøre enten du er lesehest, gamer, kjøkkenentusiast eller noe helt annet. Hils på BIBLO-tekarene i Fortellerteltet – så får du vite mer!

Lynkurs slam-poesi, Taro Cooper

12301586_1138961516131145_4595877783277040985_n

Har du lyst til å skrive egne slam-dikt eller rap-tekster? Kom innom Fortellerteltet! Tidligere norgesmester og nordisk mester i slampoesi, Taro Cooper, viser hvordan man enkelt kan komme i gang med skrivingen, enten det er rap med rim og rytmer, eller innholdsrik lyrikk. Noen tips og triks til å videreutvikle og framføre tekst blir også servert. Om du vil, får du til!​

Du kan lese mer om Taro her.

Foto: Slamkollektivet

 

TekstLab Unge Stemmer på Tøyen

Unknown

TekstLab fyller Tøyenparken med SCRATCH STUNTS: nyskrevet musikk, fortellinger og historier; sang, dans, musikk, tekst, poesi og rap. Se, hør og opplev TekstLab Unge Stemmer på Tøyen!

Vi takker våre samarbeidspartnere på Tøyen: Biblo Tøyen, Aktivitetshuset K1, Miniøya, Kulturfest Tøyen og Tøyen Deichmanske bibliotek!
«Unge stemmer på Tøyen» er støttet av Norsk kulturråd, Oslo Kommune, Bydel Gamle Oslo, Tøyenløft og Sparebankstiftelsen.

Q&A og mini-quiz med forfatter og musikkjournalist Mona B. Riise

Mona B. Riise

Norsk pop-poesi er en personlig bok om opplevelser med musikk og sangtekster. Det er en samling utdrag fra norske poplåter og samtaler med noen av Norges mest kjente tekstforfattere. Her kan du plukke opp gode tips til egen skriving, samt bli kjent med noen artister det er vært å lytte til. I boka finner vi tekster fra Karpe Diem, Cezinando, Highasakite, Bendik, Kaveh, No. 4 og mange, mange fler.

Mona B. Riise er journalist og har jobbet masse med radio og TV. Kanskje kjenner du henne igjen som programleder for Stjernekamp? I Fortellerteltet spør vi henne om hennes forhold til pop-poesien, hvordan hun har valgt ut tekster til boka si, og hva hun tror er viktig å fokusere på hvis man vil begynne å skrive pop-tekster selv. Det blir også mini-quiz hvor noen heldige vinnere kan få med seg et signert eksemplar av boka til Mona.​

Møt Maria «LOTUS» Karlsen – fra hiphop-gruppa Awesomnia

Awesomnia

Maria er sjelden vare. Som rapperen Lotus er hun en av ytterst få kvinner innen norsk hiphop. Med gruppa Awesomnia turnerer hun for tiden rundt på skoler i både Norge og Sverige. Nå kommer hun til Kulturfest Tøyen med en sterk oppfordring til jentene – bruk stemmen din!

– Jeg har alltid stått opp for meg og mine. Jeg har aldri holdt kjeft om mine meninger, sier Maria.

Kommer du til Fortellerteltet vil du få høre om hvordan Maria opplever det å være norsk, kvinnelig hiphop-artist. Du kan stille henne spørsmål, og få med deg et par tips om hvordan du selv kan komme i gang med å skrive fete låter.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s