#stovnerlove

Unknown-14

Prosjektet #stovnerlove har samlet 13 ungdommer fra ulike miljøer og grupperinger i bydel Stovner, og sammen latt dem fortelle sine historier. Gjennom å fotografere mange hundre forskjellige ungdommer fra bydelen har de laget sitt eget portrett av sånn de oppfatter Stovner og ungdommene som bor og lever her.

Deler av bildene til utstillingen er trykket opp på plexiglassplater som har utforming som instagramprofiler. Disse platene skal vises på forskjellige steder i Oslo i løpet av 2018 og hele utstillingen med bilder og tekst vil legges ut på stovnerungdom.no. Første visning av platene vil være i forbindelse med Kulturfest Tøyen tirsdag 12. juni!
Ungdomsmiljøet i bydel Stovner får til tider mye negativ oppmerksomhet, til stor frustrasjon for ungdommene selv. Mange opplever en stigmatisering som skaper en følelse av utenforskap, avmakt og negativ opposisjon. Med #stovnerlove ønsker vi å la ungdommene fortelle sin egen historie i et format som gjør at de blir sett som de de er, og gjøre det gjennom en prosess som skaper samhold, stolthet og mestring. Det viktigste i prosjektet er kanskje ikke portrettinstallasjonen, men prosessen med å skape og dele den.

Vi var så heldige å få Zeshan Shakar til å gi oss slagordet for prosjektet!
«Vi må fortelle våre egne historier, så andre ikke forteller dem for oss» – Zeshan Shakar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s