Fulltegna konferanse!

Kulturfest Tøyen inviterte i dag 150 elever fra Osloskolene til innspillskonferanse på Sentralen i forbindelse med den nye kulturmeldingen. Ungdommene fikk debattere og ytre sine meninger om kultur. Konferansen var også spekket med musikk og workshop.

Kulturministeren ønsker at barn og unge skal bidra aktivt og komme med innspill til den nye kulturmeldingen som skal rettes mot barn og unge. Dette har festivalrådet til Kulturfest Tøyen tatt på alvor og invitert til debatt. I panelet satt byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen, musiker Jonathan Castro, representanter fra Kulturfest Tøyen sitt festivalråd, Leo og Embla, og Dilara fra Elevjuryen til DKS Oslo.  Matias Hilmar Iversen fra Kulturtanken ledet debatten og elevene i salen fikk ytre sine meninger om hva kultur er for dem, hvordan tilbudet er og hva de savner.

Ungdommene ble tatt på alvor og Rina Mariann Hansen oppfordret ungdommene i salen til å komme med konkrete ønsker og bekymringer – og forsikret dem om at de ble tatt med videre. Flere ønsket økt kulturtilbud i nærområdene og inn i fagene på skolen. En bekymring hos ungdommene var at om et kulturtilbud eller et bibliotek ble lagt ned, burde det komme et alternativ. Det er tydelig at dette er møteplasser for ungdom som de setter pris på. Andre ønsket at det var lettere tilgang på å starte et band i nærområdet.

Kultur kommer i mange former, og det er tydelig at bredden fra bibliotek til bandlokaler er plattformer som de unge setter pris på og etterspør mer av i både nærområdet og i skolen. Innspillene fra konferansen skal danne grunnlaget for den kommende barne- og ungdomskulturmeldingen.

Stor takk til Leo som rappet i gang konferansen, Simen og Birk fra Foss VGS som spilte flygel og fiolin, TrAP som ledet workshopen, DKS Oslo og Kulturtanken for godt samarbeid. Og ikke minst Sentralen for lån av lokaler og god hjelp. 

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s