Amfiet
Ezzari
Med franske rytmer har Ezzari fått folk til å synge med på låter som «Casablanca» og «Dør for deg», samtidig som hans lyriske talent har fått skinne på rap-låter som «Ikke ring meg». Han har mange baller i luften, og har gjort seg kjent både gjennom musikken sin, og som host for podcasten og radioprogrammet Andregenerasjonen. I sommer har han spilt konserter landet rundt, med stopp på store festivaler som Slottsfjell og Havna, i tillegg til turné med VG-lista.
Ezzari har høstet skryt for å lage rap fra hjertet, og er symbolet på en ny generasjon artister som lager låter med budskap. P3 skriver i en anmeldelse at man kan trekke paralleller til Karpe Diem, samtidig som Ezzari har klart å skape noe nytt.
Kun en måned etter å ha lagt ut sin første låt på YouTube, en remix av Meek Mills ”Blue Notes”, signerte Ezzari med Universal Music og DefJam. Musikken hans er kjennetegnet av sterke tekster, en wavy sound og rytmer som fenger. Hittil i 2018 har han droppet flere singler, blant annet gatebangeren «Ikke ring meg», gladlåta «Jaja» sammen med Kald Flamme, og sommerhiten «Casablanca».
Pom Poko

Fargespill Oslo med Miss Tati

Fargespill-Oslo lager forestillinger ut av møter mellom mennesker med bakgrunn fra hele verden.
På scenen møter du rundt 60 barn og unge i alderen 7-21år, sammen med profesjonelle musikere. Det er aktørenes bidrag som er utgangspunkt for det publikum opplever fra scenen; der øst møter vest, nord møter sør, Oslo møter verden – visuelt og auditivt.
På Kulturfest Tøyen 2019 har Fargespill-Oslo fått med seg den fremragende Miss Tati! I sin umiskjennelige blanding av soul, hip hop, funk, jazz og blues og sin smittende energi og sjarme har Miss Tati funnet seg selv, og sammen med fargespill har hun utforsket sine røtter fra Angola og Portugal, som vi håper og tror vil bringe Kulturfest Tøyen til ekstase!Velkommen!
Fortellertelt med Deichman Biblo Tøyen
I år har Deichman Biblo Tøyen samarbeidet med Foreningen !les og laget et spennene program, hvor fortellingen står i sentrum, være seg i bokform med det skrevne ord, som illustrasjoner og tegninger, som rap eller slæmpoesi. Kom og la deg rive med!
Linn Skåber, med boka Til ungdommen

Linn Skåber er nok kjent for de fleste som skuespiller og komiker både fra scene og TV. Men høsten 2018 gav hun også ut sin første bok, Til ungdommen.
Hun hadde lyst til å finne ut mer om hva som rører seg inne i hodene på ungdommene. Om hva de tenker på, er opptatt av, hva de drømmer om. Om livet, kviser, fred og savn. Materialet har hun brukt til å skrive små tekster om store temaer – alt sett fra en ungdoms perspektiv.
Boken fikk strålende kritikker, blant annet ga Cathrine Krøger i Dagbladet boken terningkast 6.
«Jeg har selvfølgelig ikke klart å favne hele ungdomstiden, hvordan skulle jeg greie det? Jeg er jo voksen og kan aldri bli en ekte del av dette hemmelige samfunnet. Men jeg har vært nær dem, de har åpnet seg for meg, og jeg har fått høre en rekke fine, vare, morsomme og triste historier om hvordan livet arter seg i de nymøblerte rommene deres.»
I Fortellerteltet forteller Linn om boka si, i en samtale med skuespiller Ruby Dagnall.
Biblo Battle
Tegneserie og slamduell mellom Ida Eva Neverdahl, Øystein Runde, Taro og Droolian
Tegneserie og slamduell mellom Ida Eva Neverdahl, Øystein Runde, Taro og Droolian.
I fortellerteltet på Kulturfest Tøyen blir det en fyrrig duell i tegneferdigheter, ord, tempo, stil og ikke minst: Hvem vinner publikums gunst? Bli med å se, hei og stem! Dette blir gøy!
Ida Eva Neverdahl er en norsk tegneserieskaper og illustratør. Hun har laget tegneseriestriper for avisene Dagbladet og VG, og tegneseriebladene Pondus og Nemi.
Spesielt er hun kjent for stripeserien Gele. Hun har også laget mye serier for nettet, og nettserien Like an Artist har fått mye internasjonal oppmerksomhet blant annet etter at den anerkjente tegneserieteoretikeren Scott McCloud brukte serien hennes i sine foredrag.
Øystein Runde er en norsk tegneserieskaper, filmskaper og skribent fra Ullsteinvik. Han har utmerket seg med å leke med genrer, norsk historie og kultur. Der de fleste norske tegneserier holder seg innenfor humor og sosialrealisme, har Runde laget norske superhelter, retrofuturisme, steampunk, moderniserte folkeeventyr, reportasje og vikingction.
Taro Vestøl Cooper er tidligere Norgesmester i slam poesi fra 2010 og 2013, skandinavisk mester i 2011 og svensk mester i team slam poetry 2016. Han er utdannet skuespiller ved Nordic Black Xpress i Oslo og har jobbet frilans for bla Teater NOR, Nordic Black Theatre, gjort prosjekter med Den Norske Opera, Oslo Filharmonien, Saul Williams og Bugge Wesseltoft. Han har i tillegg vært MC/konferansier på en rekke slam-events. Taro turnerer norske skoler, biblioteker, ungdomsklubber og holder skrivekurs for unge så vell som gamle.
Droolian er en dyktig freestyle rapper og landets mest erfarne beatboxer. Han vant Modulert Grand Prix 2008 og 2010 og tok andre plassen i Beatbox NM i 2015.
Droolian er en del av kollektivene Stor Overraskelse, Fristiluminatirsdag Klikk, SLØY og anerkjente Frank Znort Quartet.
TEKSTLAB – Unge stemmer
TEKSTLAB Unge Stemmer er en åpen og fri arena for å få frem nye stemmer, historier og uttrykk. Barn og ungdom utvikler egne ideer, tekster, fortellinger og produksjoner over lengre tid på Grønland, Tøyen, Furuset og Stovner.
I Fortellerteltet på Kulturfest Tøyen kan du oppleve spoken word og poesi med og av to unge kunstnere fra TekstLab Unge Stemmer: Hanna Asefaw og Vivel Fredriksen

Hanna Asefawhar vært med i TekstLab Unge Stemmer siden høsten 2015. Hun har presentert sitt eget arbeid på TekstLab sin work-in-progress arena: Scratch og Scratch Festival på scener som Dramatikkens hus, Nationaltheatret og Sentralen. Hanna har vært med i TekstLab Unge Stemmer produksjonen: “ID-politics of identity” (2016), støttet av Norsk Kulturråd.
Hannas tekster omfavner temaer som tilstedeværelse, identitet og den konstante søken etter hjem. Hun utvikler, skriver og spiller sitt eget materiale.

Vivel Fredriksenhar vært med i TekstLab Unge Stemmer siden februar 2017, og har presentert sitt arbeid på TekstLab sin work-in-progress arena Scratch: Miniøya og Deichman Tøyen. Vivel skriver tekster som er inspirert av ulike steder, tid, minner og bevegelse. Hun utvikler, skriver og spiller sitt eget materiale.
For mer informasjon om TekstLab i skolen og DKS produksjoner se tekstlab.com
I Parken
Asfaltpuls
–paranoia som faen i solnedgang.
”Asfaltpuls – paranoia som faen i solnedgang”er en street-art forestilling om frakobling.
I forestillingen møter vi 5 karakterer som på hvert sitt vis opplever utenforskap og anderledeshet i en storby. Sammen, som en gjeng, møter de tilværelsen.
Gjennom forestillingen blir temaer som medias oppmerksomhet, vold i hjemmet, skjønnhetstyrraniet, angst og ensomhet opptegnet i landskapet etter hvert som karakterenes egne hemmeligheter og
historier bryter gjennom den stereotypiske overflaten. Historiene blir fortalt gjennom poesi, de er tatt fra hverandre, stykket opp og plassert sammen igjen. I Asfaltpuls ligger byens mur øde og forlatt mens gjengen leter etter holdepunkter, nødutgangsskilt og lyspunkter i mørket.
Asfaltpuls handler om vennskap, hemmeligheter og nådeløse historier – om å finne håpet, sammen- selv om det er godt skjult bak nedtaggede vegger, hull i asfalten og mørke underganger.
Skuespillere:Junaid Khan, John Magno Guillermo, Hina Zaidi, Jahanger Ali og Taro Vestøl Cooper.
Støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune, Fond for Lyd og Bilde, Oslo Teatersenter og Nordic Black Theatre.
Samtale mellom kropper
Samtale mellom kropper er et samarbeidsprosjekt mellom billedkunstnerne Daniel Slåttnes og Sara Rönnbäck.
Det er en pågående utforskning av mellom-materielle relasjoner, det vil si relasjonen mellom kunstnerne som partnere og deres relasjon til materialene.
I arbeidet blir både kunstnerne og arbeidene objekt eller subjekt avhengig av hvilken innfallsvinkel publikum velger å ta. Samtale mellom kropper #12 er et bestillingsverk til Miniøya og Kulturfest Tøyen. Vi anser at kunst for barn er best om den våger å møte barna på kunstens premisser, forteller kunstnerne selv. Kunstverket har en materiell, visuell del, i tillegg til kunstnernes performance. Installasjonen vil utfordre det unge publikummet til å sanse, oppleve, tolke og absorbere de ulike elementene på sin måte ut fra sitt utgangspunkt. Med Samtale mellom kropper #12 ønsker kunstnerne og vi som festivalarrangør å vekke nysgjerrighet, skape undring og refleksjon hos kulturens viktigste målgruppe.
Jo Strømgren Kompani
«A Dance Tribute to the Art of Football»
På Kulturfest Tøyen kan du oppleve utdrag fra danseforestillingen, «A Dance Tribute to the Art of Football» en gang i parken.
Forestillingen «A Dance Tribute to the Art of Football» Står uten sidestykke i norsk dans. Etter over 600 forestillinger i 36 land betegnes denne produksjonen ikke bare som en moderne klassiker, men også som den største eksportartikkelen norsk dans har hatt. Dette er forestillingen som fikk fotballfansen til å gå på samtidsdans, for her presenteres dans fra en helt ny synsvinkel. Utrykket er friskt, morsom og umiddelbart – og egner seg meget godt som et første møte med samtidsdans for barn og unge.
«A Dance Tribute to the Art of Football» tar for seg fotballen som fenomen med dets fysiske rutiner, vold, galskap, estetikk og humor. Den er samtidig en politisk kommentar til den kunstige konflikten mellom sport og kunst, og et spark til den stolthet og de fordommer som omgir arbeiderklassens fotball og overklassens ballett. Og visker ut skillelinjene mellom fotball og dans, og belyser det de to disiplinene har til felles: Stor underholdningsverdi og et eksplosivt fysisk uttrykk.
Utøverne er:
Caisa Strømmen Røstad
Erik Rulin
Klassisk musikktelt
Ung Kvartettserie
Ung kvartettserie er et talentprogram for unge strykekvartetter. Oslo Quartet Series har siden oppstarten i 2012 fokusert mye av sitt arbeid på å danne et miljø og en plattform for unge kvartetter, og høsten 2013 fikk dette arbeidet en konkret retning i form av talentprogrammet som da ble dannet; ’Ung kvartettserie’.
På Kulturfest Tøyen kan du oppleve Kratos Kvartett i det klassiske musikkteltet!
Kratos kvartett består av Elia Kaden, Andreas Block Laberg, Rasmus Cornelius og Hans Emil Sollesnes. De har spilt sammen siden 2016, og har hatt Geir Inge Lotsberg som lærer på Barratt Due Musikkinstitutt, hvor alle studerte da. Kvartetten roterer rundt på fiolin og bratsj. I februar 2018 var kvartetten i Berlin for å ta timer med Eberhard Feltz, Michael Vogler og Christoph Poppen. Kratos kvartett deltar i Ung kvartettserie, talentutviklingsprogrammet til Kvartettserien, for første gang sesongen 2018/19.
Den røde scenen
DJ Skolen med Oh Mama! Crew
DJ Skolen er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Røde Kors og DJ-kollektivet
Oh Mama! Crew. Prosjektet holder til på to Røde Kors sentre i Oslo; Café Condio og ORKIS Ressurssenter. Siden 2014 har over 100 ungdommer fått opplæring av Oh Mama! Crew, Røde Kors frivillige og gjestelærere fra inn og utland. DJ Skolen jobber for å skape en trygg møteplass og et fellesskap for ungdommer med musikken som plattform og med mestring og musikkglede som hovedfokus.
Gjennom kurs, øvinger og spillejobber lærer elevene om de forskjellige aspektene ved det å jobbe som DJ, fra det tekniske til hvordan starte og drive eget foretak og alt det innebærer. DJ
Skolens elever har spilt på blant annet; Kulturfest Tøyen, Miniøya, Frivillighetsprisen, Øyafestivalen, Parkteatret, Norway Cup, Nationaltheatret, SPKRBOX-festivalen, Haugenfestivalen, By:Larm. VIBRO-festivalen og Tøyen Biblo.
DJ Skolen er helt gratis og for ungdommer mellom 13 og 23 år.
Bandskolen
AKKS er en landsomfattende, ideell musikkorganisasjon som tilbyr instrumentkurs, bandkurs, øvingslokaler og arrangerer konserter for up- and coming band og artister. AKKS arbeider for en mer balansert kjønnsfordeling i alle ledd av musikkbransjen. Formålet er å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikklivet.
Bandskolen til AKKS er et tilbud for aldersgruppen 13-19 år. Målet er å gi deltagerne grunnkunnskapene og verktøyene de trenger for å kunne spille i band, bli kjent med musikkbransjen og utvikle sin musikalske kreativitet enten de er nybegynnere eller har drevet lit med musikk før. Deltagerne får prøvd deg på forskjellige instrumenter som trommer, bass, gitar, el-pianoog vokal før de velger hvilket instrument du skal spille i sine nye band! I løpet av bandskoleåret blir de kjent med andre musikkinteresserte jenter, får møte profesjonelle artister, lærer å skrive låter, arrangere konserter, spille konserter, spille inn demo og promotere bandet, samtidig som de har det gøy! Kurset inkluderer øving med instruktør to timer i uka og morsomme, lærerike workshophelger. Det er også mulig å ta instrumentundervisning ved siden av Bandskolen. De som ikke har eget instrument, kan låne av AKKS!
Opplev noen av bandene fra bandskolen på Kulturfest Tøyen!
Aktiviteter
Ungdommens Kulturmelding med Kulturtanken
Hva betyr kunst og kultur for deg?
Vi lager Norges første og største kulturmelding for barn og unge. Som en del av innspillene til den kommende stortingsmeldingen om barne- og ungdomskultur inviterer Kulturtanken alle ungdommer på Kulturfest Tøyen til å dele sin tanker om kunst og kultur. Si din mening!
Lag din egen isskulptur!
Med Klimahuset og Naturhistorisk museum
På Klimahusets stand kan du lage en iglo, et ansikt eller noe helt annet i is. Visste du forresten av forskerne kan lese hvordan klimaet var for 800 000 år siden, gjennom å studere luftbobler i gammel is fra Antarktis?
Her kan du også møte en klimaekspert og få svar på alt du måtte lure på om klima og klimaendringer. Ikke minst kan du bli med på å dekorere den store Klimaelgen vår med ditt klimakrav til Erna Solberg og regjeringen!
Fisking i elva med Rusken
Rusken legger til rette for fisking i sin egen elveinstallasjon hvor du kan se hva som lever i elva og hva som ikke hører hjemme her. Du kan fiske opp avfallet og sortere det på Ruskens installasjon så har du et godt utgangspunkt for å bidra til å holde elvene avfallsfrie der du ferdes.
Rusken er Oslo kommunes satsing på en ren og trivelig by. Gjennom Ruskens aktiviteter kan alle byens innbyggere bidra til et miljøvennlig Oslo. Det er dette Ruskens slagord handler om, at vi alle er sammen om en ren by.
Lag en skjærefjøl med kolrosing i bjørk
Med Norges Husflidslag
Elevene får arbeide med emner i tresorten bjørk og lage skjærefjøl eller spisebrikke.
Først må treet kuttes og pusses. Deretter får elevene prøve den gamle dekorteknikken kolrosing. Med kniv risses dekoren inn i treverket. Det blir som tatovering i tre, som en tag på en vegg.
Elevene får se eksempler på kolsrosing fra folkekunsten som de setter sammen med sitt eget uttrykk. Et stykke bark pusses med sandpapir og barkepulveret blandes med olje. Pulver og olje gnis inn i treet og dekoren trer frem. Resultatet blir et unikt, personlig og brukervennlig produkt de kan ha med seg i tursekken eller gi bort. Lærerne kan videreføre denne tradisjonsrike kunnskapen videre til elever på skolen.
Grønne Konserter
Kulturfest Tøyen har blitt drevet av 100% fastnett. Nå ønsker vi å rette fokus på alternative energikilder og vil drifte konsertene i det røde teltet med solenergi. I samarbeid med Miljøhovedstadsåret, fremtidsrettede elektroelever ved Elvebakken VGS og fagekspertene Roar i 6CST og Trond i Solar Technologies Scandinavia skal vi bygge vår egen solpark i Tøyenparken. Ved solcellepanelene finner du en sykkel som måler energi sånn at du kan sykle om kapp med sola. Heia den som vinner!
Returdunk, ombruksverksted og miniombruksbibliotek med Renovasjonsetaten i Oslo
Renovasjonsetaten kommer til Kulturfest Tøyen med gøyale aktiviteter og med et helt eget miniombruksbibliotek! Her kan du både levere inn bøker du ikke bruker lenger, bytte til en ny eller bare ta med deg noen av bøkene som står tilgjengelig.
Bøkene er hentet fra minigjenbruksstasjonene rundt om i hele Oslo, hvor det hver dag kommer inn fine bøker til glede for nye eiere. I Renovasjonsetaten sitt telt vil du også kunne lage bokmerker av gamle bøker og plakater, spille returdunkbasket og lære mer om kildesortering og hvordan alt du leverer har en verdi.
Renovasjonsetaten tar hånd om alt avfall du produserer hjemme. Når du sorterer matavfall, plastemballasje og restavfall i grønne, blå og vanlige poser, henter de det og sørger for at det blir til biogass og biogjødsel, nye plastprodukter og miljøvennlig energi.
Papp, papir og kartong blir til nye produkter, det samme gjelder glass- og metallemballasje og tekstiler du leverer på returpunkter i hele byen. Større materiale og ting du ikke trenger lenger kan leveres på alle mini- og gjenbruksstasjoner, som er helt gratis for deg som bor i Oslo.
Riktig kildesortering ved kjøkkenbenken og ellers i hverdagen kommer miljøet og byen til gode.
Takk for at du kildesorterer – sammen gjør vi Oslos viktigste jobb!
Skulpturverksted med Vigeland-museet
I år er det nemlig 150 år siden Gustav Vigeland ble født. Gustav Vigeland er Norges største billedhugger og best kjent som skaperen av Vigelandsparken i Oslo. I år feires han over det ganske land og Kulturfest Tøyen er stolte av å være med på jubileumsprogrammet.
Under Kulturfest Tøyen får du prøve deg som kunstner i Vigeland-museets leireverksted. Her får du lage din helt egen skulptur i lufttørkende leire som du kan ta med hjem!
Skaterampe med Skur 13

Skur 13 er på plass med skaterampe på Kulturfest Tøyen 2019. Alle som ønsker vil få hjelp og veiledning på aktiviteten som passer både for nybegynnere og eksperter. Det blir gratis utlån av brett og hjelm til alle som vil prøve.
Skur 13 er en aktivitetshall for egenorganisert idrett med aktiviteter som skateboard, inline, sparkesykkel, BMX, RollerDerby, Sykkelpolo, Oslo Bikepolo, Droneflyving, Rotaro, Innebandy, Crossfit, Streetbasket, Freesbee golf, Parkour, Slakk lines, Rumpeldunkel/Quidditch, Softball. SKUR13 ligger på Tjuvholmen (Aker Brygge) i bygget med PUSHWAGNER dekor og adressen er Filipstadveien 3 (Filipstadkaia)
Lær om miljøet med Miljøhovedstaden

Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019 og det skal feires med spennende aktiviteter hele året, blant annet på Kulturfest Tøyen. Til Kulturfest kommer miljøhovedstaden med sin pop-up-sykkel og kjører konkurranser og aktiviteter hvor du kan vinne spennende og miljøvennlige premier. Lær mer om hvorfor Oslo er miljøhovedstad og hva du kan gjøre for miljøet i Oslo!
Dykk ned i havets magiske verden
Gatekunst og selfie med Nasjonalmuseet!

Nasjonalmuseet samler og tar vare på, stiller ut og formidler landets mest omfattende samlinger av kunst, arkitektur og design. Museet viser faste utstillinger med verk fra egen samling, og skiftende utstillinger med innlånte og egne verk. Det nye Nasjonalmuseet bygges ved Rådhusplassen i Oslo og åpner i 2020.
Bandtelt med Bandskolen, Loud og Agenda X

Debattelt
Debatten i år skal prøve å finne ut hva ungdommer egentlig mener om de temaene som gjelder dem! Vi har invitert noen smarte og gode ungdommer og aktuelle voksne til en god gammeldags debatt. Ordstyrer for dagen er Ida Eseme Jensen fra Tøyenakademiet. Vi vil få fram unge stemmer, og gi de en plattform for å debattere sine meninger. Hvilke problemer påvirker dagens ungdom? Miljøet er et tema som blir mer og mer aktuelt i dagens samfunn, og med skolestreik for klima viser ungdommen sitt synspunkt. Hva skal man egentlig lære om i seksualundervisningen? Hva er for mye og hva er for lite? Trenger vi å lære mer enn det vi allerede gjør? De unge gir sin stemme i skolepolitikken, kulturforskjeller i hverdagen og flere aktuelle temaer.
Kl. 10:00 Klima og miljø – med Klimapilot Ole Erik Lunder.
Kl. 11:00 «Hvor går grensen?» Meninger – makt og musikk, med Knut Kippersund Nesdal fra Popsenteret og Ea, Ella og Ellisiv fra Brannfjell skole.
Kl 12:00 Psykisk helse og seksualitet med Marit Myreng fra Sex og samfunn.
Dansejam med Soul Sessions Oslo
Lær om bier og honning med Honningcentralen
Visste du at du enkelt kan bytte ut sukker med honning i blant annet boller, smoothie, kake, marinade, dressing og frokostblanding?
I en bikube er det opptil 50-60 000 bier om sommeren. Et bisamfunn består av én dronning, noen hundre hannbier (droner) og mange tusen arbeidsbier. Alle biene har sin spesielle oppgave i dette fascinerende samfunnet. Ved kubeinngangen holder vaktbiene til, og passer på at ingen uvedkommende kommer inn. Dronningens hovedoppgave er å legge egg, mens dronene tar seg av befruktningen av de unge dronningene. Arbeidsbiene har mange og varierte oppgaver, avhengig av alder og behov i kuben, og oppgavene blir delt etter et nøyaktig system. Renhold, fôring av yngel, voksproduksjon, vakthold og innsamling av honning og pollen står på programmet. Dette og mye mer kan du lære mer om på Kulturfest Tøyen!
Følg Honningcentralen for spennende fakta, tips og oppskrifter på Facebook her.
Kinotelt med førpremiere på filmen UNGE STOCKMANN
Ta en tur innom kinoteltet og få med deg årets ungdomsfilm fra Opprop Tveten.
UNGE STOCKMANN handler om ungdomsskoleeleven Thomas Stockmann som finner ut at rektoren ved skolen hans jukser med elevene sine karakterer. Da han bestemmer seg for å fortelle om jukset viser det seg å være mye vanskeligere å varsle enn han hadde forestilt seg.
Filmen er inspirert av Henrik Ibsen sitt verdensberømte teaterstykke, EN FOLKEFIENDE, og produsert av elever ved Opprop Tveten i samarbeid med profesjonelle filmfolk.
Kinoteltet har begrenset publikumskapasitet, så det gjelder å være frempå om du ønsker å se filmen. Filmen «ruller» hele dagen.