Q&A og mini-quiz med forfatter og musikkjournalist Mona B. Riise

Mona B. Riise

Norsk pop-poesi er en personlig bok om opplevelser med musikk og sangtekster. Det er en samling utdrag fra norske poplåter og samtaler med noen av Norges mest kjente tekstforfattere. Her kan du plukke opp gode tips til egen skriving, samt bli kjent med noen artister det er vært å lytte til. I boka finner vi tekster fra Karpe Diem, Cezinando, Highasakite, Bendik, Kaveh, No. 4 og mange, mange fler.

Mona B. Riise er journalist og har jobbet masse med radio og TV. Kanskje kjenner du henne igjen som programleder for Stjernekamp? I Fortellerteltet spør vi henne om hennes forhold til pop-poesien, hvordan hun har valgt ut tekster til boka si, og hva hun tror er viktig å fokusere på hvis man vil begynne å skrive pop-tekster selv. Det blir også mini-quiz hvor noen heldige vinnere kan få med seg et signert eksemplar av boka til Mona.​

Med seg i Fortellerteltet har Mona en av bidragsyterne til «Norsk pop-poesi», låtskriver og sanger i No. 4, Emilie Christensen. Med deres relaterbare norskspråklige popmusikk har No. 4 på kort tid blitt en av Norges mest folkekjære grupper. Deres to album, «Henda i været» og «Hva nå» har blitt streamet over 10 millioner ganger på Spotify og fått tre Spellemann-nominasjoner. I vinter solgte de ut dobbel Sentrum Scene i Oslo og til sommeren står de på toppen av plakaten på noen av landets største festivaler. I Fortellerteltet får du høre litt om hvordan låta deres «Jeg har aldri sett elg» ble til.

Emilie